Torische contactlenzen

Torische contactlenzen zijn lenzen met een aangepast lensoppervlakte vorm.

Standaardlenzen hebben een bolle, ronde lensoppervlakte vorm. Torische lenzen hebben een meer ovale lensoppervlakte vorm. De sterkte van de lens wordt naar de zijkanten toe sterker of zwakker.

Deze lenzen worden geadviseerd om problemen met astigmatisme of cylinderafwijking. Mensen met astigmatisme hebben een ongelijke kromming van het hoornvlies (het heldere voorste deel van het oog) of ze hebben een ongelijke kromming van de ooglens die eerder de vorm heeft van een rugbybal dan van een voetbal. Het gevolg hiervan is dat de lichtbreking (refractie) in uw oog tussen de verticale en horizontale vlakken verschilt. Dat zorgt voor wazig zicht. Vaak betekent het ook dat het lastig is om kleine details te onderscheiden. Met torische lenzen kan dit gecorrigeerd worden.

Bij gewone lenzen is het al belangrijk dat u zich goed laat adviseren door een oogspecialist. Maar voor torische contactlenzen is dat nog belangrijker. Bij torische lenzen is de pasvorm van groot belang. Omdat torische contactlenzen een bepaalde richting hebben, moeten ze op de juiste manier op uw oog blijven zitten. Daar worden deze lenzen speciaal voor gemaakt. Als uw lenzen niet goed zijn aangemeten en verschuiven, dan beïnvloedt dat de gezichtsscherpte.

voor u geselecteerd

OKN-winkel-2019-feb-1850-LR

Multifocale brillenglazen

OKN-winkel-2019-feb-1558-LR

Zeiss Kijkprofiel

OKN-winkel-2019-feb-1558-LR

Oogmeting

optiek-kale-webbeeld-home-6

Optiek Kale werkt samen met Oorwerk Audiciens

oogmeting aan huis

Optiek Kale komt naar u toe!

OKN-winkel-2019-feb-1662-LR

Misleidende reclames, dure brillen

Heb je nog vragen? Wij vertellen je graag meer, neem gewoon even contact op of kom langs!

Maak online een afspraak

Tijdens openingstijden kunt u ons altijd bellen op 0341-253383 (Nunspeet) of 038-3328836 (Kampen).  Uiteraard kunt u altijd langskomen bij de optiek, u bent van harte welkom!

Mijn reserveringen

Productnaam Eenheidsprijs
Geen producten toegevoegd aan de verlanglijst