Een goede zonnebril voorkomt Uv-schade!

Een goede zonnebril voorkomt Uv-schade!

Zonder goede bescherming van uw ogen kan Uv-straling permanente schade aan uw ogen veroorzaken. Hierbij verloopt het ziekteproces net als bij huidkanker: het nadelige effect treedt op na een opeenstapeling van schade over een lange periode.

Uv-straling verhoogt bijvoorbeeld het risico op het krijgen van staar. Verder kan teveel blootstelling aan Uv-straling de netvliesaandoening maculadegeneratie veroorzaken. Mensen met deze aandoening hebben een blijvende achteruitgang van het zicht.

Bij het kopen van een zonnebril adviseert het Oogfonds om op het volgende te letten:

  • De zonnebril geeft 100% Uv-bescherming. Deze aanduiding staat meestal op een sticker of in de beschrijving van de bril als 100% UV of  UV400.
  • De gekleurde glazen en het montuur moeten goed passen; ze moeten groot genoeg zijn om te voorkomen dat het Uv-licht je ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken.
  • De glazen moeten goed gekleurd zijn. Dit getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer ofwel de bescherming tegen verblinding (absorptie).Om hiervan verzekerd te zijn, kunt u in de zomer het beste kiezen voor een zonnebril met markering CE en filter categorie 3. De kleur van de glazen reduceert het zichtbare licht en beschermt tegen verblinding. De kleur van een zonnebril heeft trouwens geen effect op de Uv-bescherming!
  • Absorptie van minimaal 75% wordt aangeraden.
  • De zonnebril heeft een CE-markering, gevolgd door een cijfer van categorie 1 tot 4.

Bij Optiek Kale, dé opticien voor Nunspeet, Elburg, Harderwijk, Elspeet Vierhouten,Uddel en omstreken, vindt u zonnebrillen in iedere prijscategorie. Kom gerust naar onze winkel om de verschillende zonnebrillen met elkaar te vergelijken.

We hebben dure zonnebrillen, zoals merkzonnebrillen of designzonnebrillen. In deze categorie heeft u de keuze uit trendy zonnebrillen gemaakt van allerlei hoogwaardige materialen.

Maar we hebben ook een betaalbare collectie zonnebrillen met leuke, vlotte monturen in diverse kleuren en uitvoeringen!

Zo ziet u maar: een goede zonnebril heeft Optiek Kale voor iedereen!

voor u geselecteerd

Heb je nog vragen? Wij vertellen je graag meer, neem gewoon even contact op of kom langs!

Maak online een afspraak

Tijdens openingstijden kunt u ons altijd bellen op 0341-253383.  Uiteraard kunt u altijd langskomen bij de optiek, u bent van harte welkom!

Mijn reserveringen

Productnaam Eenheidsprijs
Geen producten toegevoegd aan de verlanglijst