Contactlenzen vloeistof

Lenzenvloeistof

Optiek Kale heeft altijd een lenzenvloeistof die het best past bij uw lenzen en ogen.

Waar dient lenzenvloeistof voor?

Lenzenvloeistof gebruikt u om uw contactlenzen in te bewaren. Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistoffen. Erg belangrijk aan lenzenvloeistof is dat er bacteriedodende stoffen in zitten. Hiermee voorkomt u ooginfecties.

In onze winkel kunnen wij u precies vertellen welke lenzenvloeistof u nodig heeft; welke het best bij uw contactlenzen past in combinatie met uw ogen. Vaak is het zo dat u twee soorten nodig heeft: een bewaarvloeistof en een reinigingsvloeistof. Er zijn ook reinigingsvloeistoffen die de lenzen extra reinigen. Wilt u meer informatie, dan geeft Optiek Kale u graag advies!

Harde en zachte lenzen

Buiten het feit dat zachte lenzen soepeler zijn dan harde (officieel ‘vormstabiele’ contactlenzen), hebben de materialen van beide lenssoorten ook verschillende eigenschappen.

Een zachte contactlens is gemaakt van waterabsorberend kunststof en bestaat dus eigenlijk voor een groot deel uit water. Een zachte lens is poreus en neemt de vloeistof waarin het wordt bewaard op.

Een harde contactlens is gemaakt van hoogzuurstofdoorlatend kunststof, deze absorbeert niet.

Lenzenvloeistof is erop gericht om samen te werken met de eigenschappen van uw contactlens. Er is veel verschil in de samenstelling van vloeistof voor harde of zachte contactlenzen. U kunt uw vloeistof voor harde lenzen niet gebruiken voor een zachte contactlens. Andersom kan ook niet. U veroorzaakt dan een oogbeschadiging of beschadiging van uw contactlens.

De beste combinatie

Veel merken stemmen hun lenzenvloeistof af op hun contactlenzen, zodat deze goed met elkaar matchen. Bij ons zult u daarom vaak zowel vloeistof als lenzen van één merk hebben. Maar dit is niet altijd zo. Wij als contactlensspecialist bekijken wat voor u de beste combinatie is.

Lenzenvloeistof: welke moet ik kiezen?

Het antwoord op deze vraag is, dat u beter niet zelf kunt kiezen. Welke combinatie het best is, hangt af van het materiaal waarvan de lens gemaakt is, de eigenschappen van uw ogen, de levensduur van de lens en de manier waarop u ze gebruikt. Er zijn dus veel factoren om rekening mee te houden! U kunt kiezen voor de gemakkelijkste of de goedkoopste oplossing, maar het zijn wel uw ogen. Om vervelende irritaties te voorkomen, raden wij u aan om samen met ons te kijken. U bent van harte welkom voor advies over welke lenzenvloeistof het best bij u past!

voor u geselecteerd

optiek-kale-webbeeld-home-6

Optiek Kale werkt samen met Oorwerk Audiciens

OKN-winkel-2019-feb-1558-LR

Oogmeting

OKN-winkel-2019-feb-1685-LR

Lensaanpassing

foto1

Optiek Kale gaat voor ‘een goede band met de klant’

contactlenzen

Harde contactlenzen

OKN-winkel-2019-feb-1681-LR

I Scription Scherper beeld

Heb je nog vragen? Wij vertellen je graag meer, neem gewoon even contact op of kom langs!

Maak online een afspraak

Tijdens openingstijden kunt u ons altijd bellen op 0341-253383 (Nunspeet) of 038-3328836 (Kampen).  Uiteraard kunt u altijd langskomen bij de optiek, u bent van harte welkom!

Mijn reserveringen

Productnaam Eenheidsprijs
Geen producten toegevoegd aan de verlanglijst