Enkelvoudige of multifocale glazen?

Deze maand beantwoordt Kinga de vraag van de maand,

Enkelvoudige glazen:

Enkelvoudige brillenglazen zijn glazen met één sterkte. Deze kunnen gebruikt worden voor het zien in de verte of nabij. Dit vraagt nog wat extra uitleg. Tot ongeveer ons 40e levensjaar kunnen wij als mens goed accommoderen. Onze ogen passen zich ‘automatisch’ aan of we nu iets dichtbij of op afstand bekijken. Daarna neemt dit vermogen af

Voor ons  40e levensjaar kunnen we ons in de meeste gevallen redden met een enkelvoudige glazen. Het oog achter het brillenglas wordt voor de verte gecorrigeerd en het oog past zich aan voor dichtbij. Dit kun je vergelijken met het in zoomen van een camera. Als er veel computerwerk gedaan wordt kan het ook op een jongere leeftijd fijn zijn, om de ogen voor dichtbij te ondersteunen met een lichte sterkte voor dicht bij. Onze gediplomeerde opticiens kunnen dit voor u opmeten en u een goed advies geven.

Multifocale glazen

Multifocale glazen zijn glazen met meerdere sterktes. Deze gebruikt u voor verschillend afstanden. Het bovenste gedeelte van uw brillenglas is om in de verte te kijken. Dit is gebaseerd om onze natuurlijke houding. Als we in de verte, op afstand kijken, doen we dat recht uit. Gaan we lezen kijken we naar beneden.  Daarom  is het lees gedeelte onderin geplaatst.  

Tussen het verte- en het leesgebied is het overgangsgebied. Dit wordt gebruikt voor afstanden van ongeveer 3 meter tot dicht bij (lees).In dit gedeelte zit ook de computer afstand. Door van boven naar beneden te draaien met ons hoofd kunnen wij alle afstanden te pakken. Als u voor het eerst een multifocaal glas voor uw ogen zet, moet u daar aan wennen. De meeste mensen zijn met een paar dagen gewend.

In de winkel vertellen wij u graag nog meer over de verschillende multifocale glazen. Wij hebben multifocale glazen in verschillende uitvoeringen, voor verschillende doelen en verschillende levensstijlen. Wij willen u graag een passend advies geven welke multifocaal glas het beste bij u past.


voor u geselecteerd

OKN-winkel-2019-feb-1849-LR

Adres & openingstijden

OKN-winkel-2019-feb-1690-LR

Optometrist

oogmeting aan huis

Optiek Kale komt naar u toe!

OKN-winkel-2019-feb-1855-LR

Bril kapot… wat nu?

Heb je nog vragen? Wij vertellen je graag meer, neem gewoon even contact op of kom langs!

Maak online een afspraak

Tijdens openingstijden kunt u ons altijd bellen op 0341-253383 (Nunspeet) of 038-3328836 (Kampen).  Uiteraard kunt u altijd langskomen bij de optiek, u bent van harte welkom!

Mijn reserveringen

Productnaam Eenheidsprijs
Geen producten toegevoegd aan de verlanglijst