Voorkomen van lui oog bij kinderen.

Voorkomen van lui oog bij kinderen.

Optiek Kale werk mee aan het onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam om een lui oog bij kinderen te voorkomen. Ongeveer één op de dertig kinderen heeft een lui oog. Een lui oog kan vervelende gevolgen hebben op latere leeftijd. Op latere leeftijd kan hierdoor het schatten van afstanden, bijv. bij autorijden, lastig worden. Er wordt nu onderzocht of het mogelijk is om door op jonge leeftijd een bril te dragen, het krijgen van een lui oog voorkomen kan worden.

Bij een lui oog werkt één van beide ogen niet goed. Je gaat dan vooral met één oog kijken.

Nu wordt dan vaak een pleister voor het goede oog geplakt, om daarmee het slechte oog te stimuleren. Er is echter nooit goed onderzoek gedaan naar de effecten hiervan. Erasmus MC onderzoekt nu of een vroege bril (bijv. bij kinderen van 2 jaar) helpt om een lui oog te voorkomen.

In dit onderzoek werkt Erasmus MC samen met plaatselijke opticiens. Voor Nunspeet en omgeving is dit Optiek Kale. Kinderen die aan dit onderzoek meedoen worden verwezen door een orthoptist. Een orthoptist beoefent een specialisme in de oogheelkunde, meestal in het ziekenhuis. Volwassenen en kinderen met klachten over scheelzien, dubbelzien, hoofdpijn na inspanning van de ogen, en met leesproblemen kunnen terecht bij de orthoptist. Deze onderzoekt de oogstand en de samenwerking van de ogen en de werking van de oogspieren. Voor dit uitvoering  van dit onderzoek kan de orthoptist verwijzen naar Optiek Kale. Optiek Kale doet mee aan dit onderzoek in samenwerking met Zeiss, een gerenommeerd bedrijf op het gebied van brillenglazen.

De orthoptist onderzoekt:

  • de oogstand en de samenwerking van de ogen;
  • de werking van de oogspieren;
  • de brilsterkte, met name bij kinderen;

de ontwikkeling van de gezichtsscherpte bij kinderen

voor u geselecteerd

Heb je nog vragen? Wij vertellen je graag meer, neem gewoon even contact op of kom langs!

Maak online een afspraak

Tijdens openingstijden kunt u ons altijd bellen op 0341-253383.  Uiteraard kunt u altijd langskomen bij de optiek, u bent van harte welkom!

Mijn reserveringen

Productnaam Eenheidsprijs
Geen producten toegevoegd aan de verlanglijst